Balancing Belly & Brain

de balanceer
psycholoog

Balancing Belly & Brain;
Left- and Right Brain hemisphere;
Body and Mind. 

Balanceren op Stevige Board, niet Dansen op Slappe Koord

Balanceren op Stevige Board, niet Dansen op Slappe Koord

These electronic balance boards are built like tanks! Ze zijn super solied en stevig, zelfs rigide. Dit soort balanceren is dus iets heel anders dan dansen op een slappe koord, zeker ook door de constante steun van mijn handen.

Bovendien is de hoofdbedoeling niet om een moeilijke skill te leren (en daarover onzeker te zijn), al is het een fijne bonus dat je zal bijleren al doende. Wel laten we vanuit een veilige cocon spontane beweging ontstaan in je zwaartepunt. Die beweging voelt fijn aan en maakt de psoas spier (buik!) soepel en juicy. Je lichaam zal meer en meer vloeiend beginnen bewegen als een kronkelende slang of paling. Eens dat gebeurt komen we in een flow state die lichamelijk bevrijdend voelt maar ook mentaal-emotionele spanningen laat verminderen of zelfs verdwijnen.

Interesting to know: wat doet flow met onze hersenen? Activiteit daar vergroten en versterken?
Nope! It’s shutting down parts of our brain: de pre-frontal cortex.
Yep, we said it. It’s actually a good thing to be less in our heads, and more in our bellies.
Less time to worry. More time for creativity and inspiration.

Left-Right or Top-Bottom?

Left-Right or Top-Bottom?

Gordiaans

Gordiaans