Balancing Belly & Brain

de balanceer
psycholoog

Balancing Belly & Brain;
Left- and Right Brain hemisphere;
Body and Mind. 

Gordiaans

Gordiaans

Wat maakt balanceren "Gordiaans"? En wat maakt Gordiaans Balanceren speciaal?

Het soort Balanceren waarover we het hebben is Gordiaans omdat het helpt om elk onze Gordiaanse Knoop te ontwarren. Het is speciaal omdat het ontwarren van die knoop je "heerser maakt over de gehele wereld" volgens de Griekse mythologie. 

De mythe: de Gordiaanse knoop is een onontwarbare knoop die bewaard werd in de tempel van Zeus in de stad Gordium; het middelpunt van de wereld. Het orakel had voorspeld: “Wie deze knoop ontwart, zal heerser worden over de gehele wereld.” Alexander De Grote deed een poging en werd (nog meer) heerser. 

Maar wij mensen hebben een Gordiaanse knoop in elk onze eigen individuele wereld, nl. ons lichaam. Helemaal in het midden ervan, net zoals in de mythe. Daar waar de anatomisch identificeerbare spier ligt die de Taoisten al de Spier van de Ziel noemden. Die spier krijgt vandaag nog veel te weinig aandacht door experts allerhande (van geest en van lichaam). Nochtans zit ze veel vaster dan we zouden willen.

Die Spier van de Ziel is daarmee een verrassend cruciale schakel bij heel wat lichamelijke én mentale ongemakken. Wanneer je die losser kan maken ben je op weg naar het ontwarren van je eigen Gordiaanse Knoop, en wordt je (nog) meer heerser over je eigen wereld, en over hoe je er best kan in bloeien en floreren. 

En dat is exact waarbij Gordiaans Balanceren helpt. Op een verrassend unieke, efficiente en ook fijne manier. Met technologie (electrisch evenwichtsbord) en coachingtechnieken (Generative Coaching) die voorheen nog niet beschikbaar waren. Maar die nu nieuwe deuren openen. En knopen helpen doorhakken. 

Balanceren op Stevige Board, niet Dansen op Slappe Koord

Balanceren op Stevige Board, niet Dansen op Slappe Koord

Another Brick in the Wall -- Pink Floyd

Another Brick in the Wall -- Pink Floyd